τρίσπορα γλυκομαννάνης

Home / τρίσπορα γλυκομαννάνης
τρίσπορα γλυκομαννάνης

Παξιμάδια τρίσπορα γλυκομαννάνης

Παξιμάδια τρίσπορα από σιτάρι, βρώμη,σίκαλη με προσθήκη ίνων γλύκομαννάνης κατάλληλα για δίαιτα.

Σύμφωνα με ισυρισμό υγείας η γλυκομαννάνη συμβάλλει στην απώλεια βάρους.

Γλυκομαννάνη:

Πολλοί άνθρωποι χρειάζεται να χάσουν βάρος αλλά αυτό δεν είναι πάντα εύκολο να επιτευχθεί. Τα χάπια διαίτης υποτίθεται πως μπορούν να κάνουν μια δίαιτα πιο αποτελεσματική και ορισμένες φορές περιλαμβάνουν φυτικές ίνες. 

Μπορούν πράγματι τα συμπληρώματα φυτικών ινών όπως αυτά που περιέχουν γλυκομαννάνη να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους;  

 


Οι φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι μη βρώσιμοι υδατάνθρακες. Δηλαδή υδατάνθρακες που δεν μπορεί το ανθρώπινο σώμα να αφομοιώσει επειδή δεν έχουν τα κατάλληλα ένζυμα. Διατηρούν ωστόσο την καλή εντερική λειτουργία και προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης, στη μείωση του σακχάρου του αίματος και να προλάβουν τον καρκίνο του παχέος εντέρου.
Οι φυτικές είναι χωρίζονται σε δύο είδη με βάση τη διαλυτότητα του στο νερό. Υπάρχουν οι διαλυτές φυτικές ίνες και μη διαλυτές φυτικές ίνες.
Οι διαλυτές φυτικές ίνες, απορροφούν νερό και δημιουργώντας ένα φυσικό τζελ το οποίο επεκτείνονται στο στομάχι χωρίς να χωνεύεται εύκολα. Αυτό δίνει την αίσθηση ότι έχουμε χορτάσει, διότι το στομάχι είναι γεμάτο κι έτσι καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες.
Διαλυτές φυτικές ίνες όπως το κόμι γκουάρ, η γλυκομαννάνη και η β-γλυκάνη, σχετίζονται με μειωμένα επίπεδα χοληστερίνης.

Η γλυκομαννάνη ως διατροφικό συμπλήρωμα

Η γλυκομαννάνη είναι ένα σχετικά νέο συμπλήρωμα διατροφής στην αγορά, για το οποίο υπήρξαν αρχικά ενδείξεις ότι μπορεί να συμβάλει στο αδυνάτισμα.
Ο λόγος που ερευνήθηκε αυτό το ενδεχόμενο είναι ότι έχει μεγαλύτερη ικανότητα απορρόφησης νερού (ως 50 φορές το βάρος της) από άλλες, πιο παραδοσιακά γνωστές φυσικές ίνες και έτσι μπορεί να σχηματίσει ένα τζελ στο στομάχι με μικρότερη ποσότητα κατανάλωσης. Oι διαλυτές φυτικές ίνες απορροφούν συνήθως 5-25 φορές το βάρος τους σε νερό. Ως εκ τούτου, η συνιστώμενη δοσολογία της γλυκομαννάνης είναι χαμηλότερη σε σύγκριση με άλλα συμπληρώματα φυτικών ινών.
Για απώλεια βάρους, μια δοσολογία του 1 γραμμαρίου, 3 φορές την ημέρα θεωρείται επαρκής . Φυσικά, η ουσία δεν μπορεί να έχει καμία επίδραση στην απώλεια βάρους εκτός κι αν έχει ληφθεί πριν από το γεύμα. Οι συστάσεις χρονισμού κυμαίνονται από 15 λεπτά έως 60 λεπτά πριν από το φαγητό. Η φυτικές ίνες δεν πρέπει να κολλήσουν στον οισοφάγο για να μην υπάρξουν παρενέργειες. Για να αποφευχθεί αυτό, θα πρέπει να πιει κανείς αμέσως 1-2 ποτήρια νερό.
H γλυκομαννάνη εξάγεται από τις ρίζες ενός φυτού που που κατάγεται από την Νοτιοανατολική Ασία και λέγεται ελέφαντας γιαμ ή konjac. Μερικές φορές προστίθεται σε προϊόντα τροφίμων όπως τα ζυμαρικά και το αλεύρι. Είναι επίσης το κύριο συστατικό σε χυλοπίτες σιρατάκι. Εκτός από συμπλήρωμα διατροφής, χρησιμοποιείται επίσης ως πρόσθετο τροφίμων, ειδικά ως γαλακτωματοποιητής και αναφέρεται με τον αριθμό E425-ΙΙ.
Όταν η γλυκομαννάνη έχει εξαχθεί από το konjac στο εργοστάσιο, φαίνεται όπως η παρακάτω εικόνα:

Όταν έρχεται σε επαφή με το νερό, η γλυκομαννάνη επεκτείνεται στο στομάχι απορροφώντας έως και 50 φορές το βάρος της. Ορισμένες μελέτες έχουν αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα της γλυκομαννάνης σε άνδρες και γυναίκες με χρόνια δυσκοιλιότητα. Μια δοσολογία 3 γραμμαρίων την ημέρα για τέσσερις εβδομάδες συνοδεύεται από σημαντική αύξηση στη συχνότητα της εντερικής λειτουργίας και μείωση της ανάγκης για χρήση φαρμάκων.
Επίσης μελέτες έδειξαν ότι μειώνει τη χοληστερίνη. Σε μια από αυτές, η γλυκομαννανη μείωσε σημαντικά τη χοληστερίνη σε παχύσαρκα άτομα που λάμβαναν 3,9 γραμμάρια την ημέρα. Το αξιοσημείωτο σ’ αυτή τη μελέτη ήταν ότι μειώθηκαν τα τριγλυκερίδια 23%.
Το 2017 μια έρευνα που είχε περιλάβει 370 ενήλικες και παιδιά βρήκε ότι υπήρχε αξισημείωτη μείωση στη χοληστερίνη.

Project details