Η

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΜΑΣ

«Η ανθρώπινη επιβίωση μέσα στους αιώνες ταυτίζεται με τη βασική τροφή το σιτάρι.»

Η ιστορία μας

Την αρχέγονη παράδοση της σίτισης και επιβίωσης μας από το σιτάρι συνεχίζει ο αλευρόμυλος Πανταζή, που ιδρύεται το 1936 στην πόλη των Μεγάρων, αρχικά ως πετρόμυλος και μετέπειτα, το 1969, με τη μετατροπή του σε κυλινδρόμυλο.

Η τρίτη γενιά Πανταζή, επιστρέφει στις πηγές της παράδοσης αντλώντας νέα δυναμική για το μέλλον. Μαζί με τον κυλινδρόμυλο τον οποίο ανακαινίζει επαναφέρει σε λειτουργία τον παλιό πετρόμυλο, ώστε να παράγει άλευρα ψυχρής άλεσης.

Σήμερα συνεχίζουμε δημιουργώντας την εταιρία yummy ‘n healthy με σκοπό την παραγωγή προϊόντων, που φέρουν ισχυρισμούς υγείας και ικανοποιούν την απαίτηση για προϊόντα όσο υγιεινά, τόσο νόστιμα! Προϊόντα για όλους αλλά και ιδιαίτερα, για τους πάσχοντες από κοιλιοκάκη (δυσανεξία στη γλουτένη), τους παχύσαρκους, τους διαβητικούς, τις γυναίκες με οστεοπόρωση.

Το όνομα healthy σύμφωνα με το νόμο χρησιμοποιείται μόνο για τρόφιμα που περιέχουν στην ετικέτα τους ισχυρισμό υγείας.

Χρειάστηκαν 2 χρόνια έρευνας και συνεχείς αναλύσεις καθώς και οι υποδείξεις του ΕΦΕΤ ώστε ότι αναγράφεται στην ετικέτα να είναι σύμφωνα με τα επιτρεπόμενα.

Σήμερα έχουμε πια τις ιατρικές πιστοποιήσεις που επιβεβαιώνουν και ανταμείβουν τις προσπάθειες μας!

1936 ίδρυση αλευρόμυλου Πανταζή

1969 μετατροπή σε κυλινδρόμυλο

2005 ανακαίνιση και επαναλειτουργία του πετρόμυλου

2014 ίδρυση yummy ‘­­­n healthy

 

Η νέα εποχή του αλευρόμυλου Πανταζή, είναι μια περίοδος διαρκούς αναζήτησης και καινοτομίας.

Δίπλα στα πιο γνωστά άλευρα όπως τα κίτρινο σταρένιο, φαρίνα, ολικής από μαλακό σιτάρι, ολικής από σκληρό σιτάρι, ολικής από σίκαλη, ολικής από κριθάρι, καλαμποκάλευρο, παράγονται και λιγότερο γνωστά όπως πολύσπορο από 8 είδη σπόρων δημητριακών, ρυζάλευρο, αλεύρι φακής, ρεβυθάλευρο, χαρουπάλευρο, αλεύρι από αμύγδαλο, ντίνκελ για αυτούς που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.

Το αδιάκοπο ψάξιμο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, φέρνει στην επιφάνεια παλιούς και ξεχασμένους ελληνικούς σπόρους όπως ο καπλουτζάς (μονόκοκκο), το αντίστοιχο ελληνικό ντίνκελ από το οποίο παράγεται αλεύρι πολύ νόστιμο, υψηλής διατροφικής αξίας και πιο ανεκτό για όσους έχουν πρόβλημα με τη γλουτένη, όπως και το δίκοκκο (ζέας).

Η καινοτομία διευρύνεται με τα νέα βιολειτουργικά άλευρα, δηλαδή μίγματα αλεύρων με τις λεγόμενες υπερτροφές, όπως αλεύρι με ιπποφαές και μούρα γκότζι (και τα δύο περιέχουν 600 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι), για το ευερέθιστο έντερο, αλεύρι με σπόρους chia (οι σπόροι chia περιέχουν 30% Ω3 λιπαρά οξέα) αλεύρι με φύτρο σταριού κά.

Όλα τα προϊόντα συσκευάζονται σε συνθήκες «τροποποιημένης ατμόσφαιρας» χωρίς τη χρήση κανενός συντηρητικού, για τη διατήρησή τους με απόλυτα φυσικό τρόπο.