Έρευνα για τους Υδατάνθρακες

Έρευνα για τους Υδατάνθρακες

Έρευνα:

– Οι τροφές που είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες και ιδιαίτερα σε άμυλο έχουν σαν αποτέλεσμα την άνοδο της γλυκόζης στο αίμα.

-Το άμυλο χωρίζεται σε άπεπτο και πεπτό. Σύμφωνα με έρευνες μόνο το πεπτό άμυλο ανεβάζει τη γλυκόζη στο αίμα.

– Σήμερα το 7% του πληθυσμού πάσχει από διαβήτη και ένα άλλο 6% του πληθυσμού δεν το γνωρίζει ότι πάσχει.

– Συνδυάζοντας το παξιμάδι με όσπρια, για τους χορτοφάγους, και με γαλακτοκομικά, αυγά και κρέας για τις άλλες ομάδες, παίρνουμε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.

– Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι όσοι καταναλώνουν περίπου 120 γρ. πρωτεΐνης την ημέρα (αντιστοιχούν περίπου σε τέσσερις μοσχαρίσιες μπριζόλες ή πέντε κομμάτια στήθος κοτόπουλο), έχουν 40% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης από εκείνους που καταναλώνουν τη μισή ποσότητα.